Masakr u Somaliji: Najmanje 25 mrtvih

Izvor: Mondo, 20.Feb.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Somaliji: Najmanje 25 mrtvih

Najmanje 25 ljudi je danas poginulo u bombaškom napadu na hotel u centru somalijske prestonice Mogadišu, gde su ministri vlade i zvaničnici bili na molitvi.

Foto: AP Photo/Farah Abdi Warsameh

Iz pravca "Central hotela", koji se nalazi u blizini predsedničke palate, čule su se dve eksplozije, posle čega se čula pucnjava, a odgovornost za napad preuzela je islamistička grupa Al-Šababa.

Ovo je jedan od najgorijih napada u Mogadišu u poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godina.

Zvaničnik predsedničke palate je saopštio da je 25 osoba poginulo i da ima teško ranjenih zbog čega se strahuje da će broj žrtava biti veći.

"Naši borci su napali 'Central hotel'. Cilj je da se ubiju zvaničnici-otpadnici", rekao je agenciji AFP portparol Al-Šababa Abdulaziz Abu Musab.

Automobil-bomba razneo je ulaz u hotel u centru grada, a potom su napadaci ušli u zgradu i jedan bombaš samoubica je digao sebe u vazduh.

U napadu su, kako javlja britanska novinska agencija, povređeni zamenik premijera Somalije Mohamed Omar Arte, ministar saobraćaja Ali Ahmed DŽamak i jedan poslanik.

Al-Šabab je islamistička grupa koja se u Somaliji bori protiv vlade koju podržava Zapad.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.