Bombaški napad u Somaliji

Izvor: RTS, 20.Feb.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaški napad u Somaliji

Najmanje 11 osoba poginulo je u bombaškim napadima u hotelu blizu predsedničke palate u Mogadišu. Među žrtvama je i zamenik gradonačelnika somalijske prestonice.
Povređeno je više somalskih zvaničnika, među kojima i zamenik premijera i ministar saobraćaja, saopštio je jedan izvor iz predsedništva, prenosi Beta.

Drugi izvor naveo je da je u napadu, za koji je odgovornost preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << islamska ekstremistička grupa El Šabab, poginulo "najmanje 25 ljudi".
Policijski zvaničnik Mohamed Husein rekao je agenciji AP da je automobil-bomba eksplodirao na ulazu u hotel, a da je drugi bombaš-samoubica uleteo u hotel i aktivirao eksploziv.
Vojnici su blokirali pristup području oko hotela.
U vreme napada, u hotelu je bilo više visokih državnih zvaničnika.
Zamenik premijera Mohamed Omar Arte prebačen je u bolnicu.
To je drugi napad na hotel u somalskoj prestonici za manje od mesec dana. Tri osobe su 22. januara poginule u eksploziji automobila ispred ulaza u hotel u kojem je u tom trenutku bilo oko 70 članova turske delegacije. Oni su doputovali u Somaliju uoči dolaska premijera Redžepa Tajipa Erdogana.
El Šabab je kontrolisao veliki deo Mogadiša do 2011. godine, ali su njihove pobunjenike snage Africke unije potisnule iz prestonice i drugih gradova Somalije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napad na zvaničnike u Somaliji

Izvor: VOA, 20.Feb.2015

Najmanje 20 osoba je ubijeno, među kojima dva vladina zvaničnika, dok je zamenik premijera povređen u napadu ekstremističke grupe Al Šabab na hotel u glavnom gradu Mogadišu...Izveštač Glasa Amerike iz Mogadišua naveo je da se prva eksplozija dogodila odmah nakon što su gosti završili molitvu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.