Somalija: Bombaški napad na hotel

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalija: Bombaški napad na hotel

Najmanje dvadeset ljudi, među kojima ima članova parlamenta, poginulo je u bombaškom napadu na hotel u centru Mogadiša, piše Bi-Bi-Si.

“Prvi automobil-bomba eksplodirao je na ulazu u hotel, nakon čega je jedan bombaš samoubica digao sebe u vazduh u prostorijama hotela”, rekao je policijski maroj Nur Mohamed za Rojters.

U napadu su, kako se navodi, povređeni zamenik premijera Somalije Mohamed Omar Arte, ministar saobraćaja Ali Ahmed DŽamak i jedan poslanik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Odgovornost za napad preuzela je islamistička grupa Al-Šabab, rekao je za rojters portparol te grupe Šeik Abdiasis Abu Musab.

“Mete su nam bili zvaničnici vlade u hotelu, to je deo naše operacije u Mogadišu”, rekao je on.

Al-Šabab je islamistička grupa koja se u Somaliji bori protiv vlade koju podržava Zapad.

Grupa, koja je povezana sa Al-Kaidom, isterana je iz najvećih gradova, ali i dalje kontroliše dosta ruralnih delova zemlje na jugu

Pripadnici Al-Šababa ranije su izjavili da će ubiti članove vlade.

To je drugi napad ove vrste u Mogadišu u poslednjih mesec dana.

U prvom je jedan član parlamenta ubijen tokom pucnjave.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.