Najbrži internet u Južnoj Koreji, BiH na 77. mjestu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbrži internet u Južnoj Koreji, BiH na 77. mjestu (FOTO)

Ukoliko vam zatreba najbrži internet, put pod noge i pravac u Južnu Koreju.

Naime, ova azijska država je zemlja s najbržom internet konekcijom na svijetu, među 167 rangiranih država, na drugoj i trećoj poziciji su Danska i Island, a Bosna i Hercegovina je na 77. mjestu, prema izvještaju Međunarodne unije za telekomunikacije.

Rangiranje u izvještaju o državama s najboljom i najgorom internet konekcijom na svijetu vršeno je na osnovu brzine internet konekcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << obima osnovnih pretplatnika na 100 stanovnika i procentom domaćinstava koja posjeduju računar.

Prema ovoj listi Bosna i Hercegovina je na 77. mjestu iza Tajlanda, Kolumbije i Armenije, a ispred Gruzije i Ukrajine. Kada se radi o regionu, Slovenija je prva (nalazi na 33. mjestu liste), a slijede Hrvatska (45), Bugarska (50), Srbija (51), Makedonija (60), Crna Gora (65) i Albanija koja se nalazi na 94 mjestu liste.

Zanimljivo da su SAD nalaze na tek 15. mjestu. Inače, Južna Koreja se prvi put našla ispred Danske, koja je prethodnih nekoliko godina bila na vrhu liste.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.