Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2019, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na protestu "1 od 5 miliona", deo demonstranata ušao u RTS

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu "Jedan od pet miliona", krenuli u protestnu šetnju. Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Stigla JE I policija.

Prisutni su pripadnici Žandarmerije. Za sada ne reaguju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Demonstranti su ispred RTS blokirali oba ulaza u zgradu i kažu da će tu ostati dva sata, a organizuju i "Dnevnik slobodne Srbije". Reporterka N1 javlja da se može videti da su svetla u zgradi RTS pogašena, da svetle ona iza prozora par prostorija na poslednjem spratu.

Građani su nosili parole "Ne damo Kalemegdan", "Stop rušenju Kalemegdana", "Hoćemo drveće, nećemo gondolu", "Šetamo za zdravlje, prirodu i društvo", "Mi takve životinje još nismo izučavali", "Vi ste sveta grana evolucije".

Okupljenima se na večerašnjem protestu obratio dramaturg Siniša Kovačević, a protestna šetnja kretaće se od Platoa ispred Filozofskog fakulteta preko ulica Vase Čarapića, Makedonske i Svetogorske, do Takovske.

On je pozvao građane u „Marš do slobode“ rekavši da je "vreme je da počnemo da marširamo".

- Dobili smo talog od vlasti, božiju kaznu od vlasti. Ako ne kažemo "dosta", ostaćemo samo mi starci, a u staračkim domovima deca se ne rađaju. Dragi prijatelji, dosta je bilo, a 13. aprila pokazaćemo koliko nas ima. Šta je to što mi tražimo: nešto malo pravde i nešto mnogo slobode - rekao je Kovačević.

Jedna od organizatora građanskog protesta u Beogradu "1 od 5 miliona", Jelena Anasonović rekla je na početku večerašnjeg, da od zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića građani traže da sa Kalemegdana skloni sve ograde postavljene zbog izgradnje gondole.

- Ukoliko do utorka do 18 sati ne sklneš sa Kalemegdana sve ograde koje si postavio da bi sagradio kojekakvu gondolu, sklonićemo ih mi - rekla je Anasonović.

Građani su posle govora krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, nakon koje će blokirati zgradu RTS-a u Takovskoj ulici gde će organizovati "Dnevnik slobodne Srbije" čiji će gost biti predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić.

Students from Belgrade University carry signs stating their reasons for attending the #1od5miliona anti-govt rallies in Serbia’s capital.

They claim some of their university faculties lack adequate buildings and green space.#1od5miliona pic.twitter.com/gYbkutMYJ9— Balkan Insight (@BalkanInsight) March 16, 2019

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Protest "Jedan od pet miliona" u Beogradu, deo demonstranata ušao u RTS

Izvor: Radio 021, 16.Mar.2019

Građani su nakon okupljanja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, na još jednom protestu "Jedan od pet miliona", krenuli u protestnu šetnju...Oni su, kako su i najavili, blokirali ulaz u zgradu RTS, a jedan broj demonstranata, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.