NOVI ZELAND ELEMINISAO KORONU: Život će se nastaviti BEZ RESTRIKCIJA, ali eliminacija ne znači ISKORENJENOST

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 11:43

NOVI ZELAND ELEMINISAO KORONU: "Život će se nastaviti BEZ RESTRIKCIJA, ali eliminacija ne znači ISKORENJENOST"

U ovoj zemlji još nema aktivnih slučajeva po prvi put nakon februara kada su registrovani prvi slučajevi

Novi Zeland je eliminisao epidemiju virusa korona i ukinuće sve mere, sem one na granicama, najavila je premijerka Džasinda Ardern, čime je ova južnopacifička zemlja jedna od prvih u svetu koja je to uradila.

- Vlada će ukinuti mere fizičkog distanciranja i preći sa drugog nivoa vanrednog stanja na nivo jedan - rekla je Ardern.

Javni i privatni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << događaji, prodavnice i ugostiteljski objekti, kao i sav javni prevoz sada mogu da počnu da rade normalno, bez fizičkog distanciranja koje je i dalje na snazi u većini zemalja u svetu.

Na Novom Zelandu živi oko pet miliona ljudi koji su se izborili sa pandemijom, dok velike ekonomske zemlje, kao što su to Brazil, Velika Britanija, Indija, SAD, i dalje se bore protiv epidemije.

, saopštilo je ministarstvo zdravlja, gde je zabeleženo 1.154 slučajeva zaraze, a preminule su 22 osobe.

Novi Zeland je objavio kraj epidemije, ali ministar zdravlja upozorava građane da bi i dalje trebalo da budu oprezni. To što je virus eliminisan ne znači da je iskorenjen, već je samo prekinut lanac prenošenja nakon što je poslednja osoba izašla iz samoizolacije.

Takođe, napominje ministar zdravlja, važno je preventivno voditi računa i o onima koji dolaze u zemlju i koji bi mogli potencijalno da unesu virus.

"Je l' se tako ZARAĐUJE HLEB u Nemačkoj?" Hit video sa društvenih mreža pokazuje koliko su Balkanci zapravo SNALAŽLJIVI

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.