NOVA BRUKA MILOVOG REŽIMA! Nacionalno koordinaciono telo tvrdi da se 70 OSOBA ZARAZILO KORONOM NA LITIJAMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020, 22:30

NOVA BRUKA MILOVOG REŽIMA! Nacionalno koordinaciono telo tvrdi da se 70 OSOBA ZARAZILO KORONOM NA LITIJAMA!

Nakon što je direktor Uprave policije pretio vernicima, sveštenstvu, monaštvu i vladikama SPC, a svoje tvrdnje pravdao navodnim "klasterom od 70 ljudi koji su bili na verskom okupljanju", oglasilo se i čuveno Nacionalno koordinaciono telo

Nakon što su proglasili Crnu Goru prvom Korona fri zemljom, čestitali jedni drugima u javnom obraćanju, danas su imali još jedan zadatak – odbraniti Veljovićeve pretnje i laži.

Oni su, naravno putem Tvitera, saopštili:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- S obzirom da su se u javnosti pojavile tvrdnje kojima se pokušava osporiti istinitost današnje izjave direktora Uprave policije i člana Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Veselina Veljovića o epidemiološkoj opasnosti koje nose vjerska i druga javna okupljanja s obzirom na činjenicu da je jedan klaster inficiranih koronavirusom potekao sa verskih okupljanja radi potpunog i istinitog informisanja javnosti saopštavamo: NKT je, u okviru redovnih izveštaja Instituta za javno zdravlje o epidemiološkoj situaciji, u više navrata na sjednicama, a posljednji put na sjednici održanoj 2. juna, analiziralo i opasnosti koje proističu iz javnih okupljanja. U okviru izveštavanja u više navrata je na sednicama NKT izneta procena Instituta za javno zdravlje da je oko 70 oboljelih osoba tokom epidemiološkog istraživanja iznelo podatke koji su ukazivali da su prisustvovale masovnim okupljanjima vernika. Reč je o osobama koje nisu bile na drugi način povezane. Javna okupljanja predstavljaju događaje od najvišeg epidemiološkog rizika što ne samo da je redavno saopštavalo NKT već su to saopštavale i zdravstvene i druge vlasti mnogih dražava i našeg regiona i širom svijeta - piše u saopštenju.

#NKT: S obzirom na tvrdnje kojima se pokušava osporiti današnja izjava direktora @PolicijaCG i člana NKT saopštavamo da je na više sjednica NKT iznošena procjena @ijzcg da je oko 70 inficiranih osoba prisustvovalo vjerskim okupljanjima, a nije bilo povezano na drugi način. 1/2 pic.twitter.com/UYjPvlKTOe

— Vlada Crne Gore (@VladaCG) June 10, 2020

Navodne osobe, su navodno iznijele podatke da su bile na masovnim okupljanjima vernika – pa su magistar poljoprivrednih nauka, šef NKT, Milutin Simović i ekonomista, ministar zdravlja, Kenan Hrapović, izvukli "medicinski" zaključak - Javna okupljanja predstavljaju događaje od najvišeg epidemiološkog rizika.

Postavlja se logično pitanje - gde su tih 70 osoba? Koliko je pod nadzorom zbog njih? Zašto pominju tek kada je direktor policije javno pretio?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.