NAŠ ŽIVOT VREDI MANJE OD CENE JEDNE MASKE: Medicinari u Italiji prepušteni sami sebi, država ih ostavila

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 09:20

"NAŠ ŽIVOT VREDI MANJE OD CENE JEDNE MASKE": Medicinari u Italiji prepušteni sami sebi, država ih ostavila

Oboleli lekar koga odvoze na reanimaciju u bolnici u Sorentu uspeo je da napiše poruku: "Ne izlazite iz kuće to je jedino vaše oružje koje imate, ne možete ni da zamislite kako je ovde užasno, ja sam morao silom da izađem."   

Danas je objavljen šokantan broj zaraženog medicinskog osoblja u Italiji. Ova zemlja danas ima 11.252 inficiranih medicinara, od tog broja 20 posto su lekari, 5.500 pripada bolničarkama i bolničarima, mnogo ih je smešteno na reanimaciji, broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preminulih lekara iznosi 80. Danas je stigla strašna optužba iz Federacije udruženja lekara da ih je neko poslao na front da se bore bez oružja i da njihov život vredi manje od cene jedne maske za lice.

Oboleli u Italiji nemaju adekvatnu zaštitu u bolnicama i najopasnijim mestima zaraze. Isto važi i ѕa medicinske radnike. To se posebno odnosi na Lombardiju. Tako da birokratska procedura je učinila da život jednog lekara vredi manje od jedne maske.

Oboleli lekar koga odvoze na reanimaciju u bolnici u Sorentu uspeo je da napiše poruku: "Ne izlazite iz kuće to je jedino vaše oružje koje imate, ne možete ni da zamislite kako je ovde užasno, ja sam morao silom da izađem." 

Ukupan broj zaraženih u Italiji od početka korona virusa iznosi 128.948 što znači da broj zaraženog sanitarnog osoblja iznosi oko 10 odsto. Danas je objavljeno da će 6. aprila stići u Lombardiju 3.300.000 zaštitnih maski.

Današnji izveštaj iz Civilne zaštite: broj zaraženih je 91.246 uvećanje od juče za 2.972, što predstavlja nivo jučerašnjeg broja porasta zaraženih,  preminulih je 15.887, uvećanje je za 525 ali je za 96 slučajeva manje od jučerašnjeg zbira, broj onih koji su prezdaravili iznosi 21.815 što je za 812  više od jučerašnjeg ali je manje za jednu trećinu od prethodnog dana.

U Lombardiji broj zaraženih je 28.124, uvećanje za 904 pacijenta, manje za 127 nego juče, preminulih je ukupno 8.095 što je za 561 slučaj manje od jučerašnjeg i to predstavlja svetlu tačku u današnjem izveštraju, prezdravio je mali broj pacijenata, njih 184.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.