Mogerini pozvala lidere Balkana da ubrzaju rad na putu ka EU

Izvor: N1 televizija, 24.Maj.2017, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini pozvala lidere Balkana da ubrzaju rad na putu ka EU

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila je premijerima država zapadnog Balkana, na neformalnoj večeri u Briselu, da treba da ubrzaju rad kako bi ispunili očekivanja svojih građana i približili se svojoj budućnosti u Evropskoj uniji.

Mogerini je u Briselu organizovala neformalni sastanak kojem su prisustvovali premijeri Crne Gore Duško Marković, Kosova Isa Mustafa, Albanije Edi Rama i Srbije Aleksandar Vučić, kao i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Saveta ministara BiH Denis Zvizdić i mandatar za sastav nove makedonske vlade Zoran Zaev.

Kako je posle sastanka saopšteno iz Evropske komisije, tema susreta bio je put regiona ka članstvu u EU.

Svi pristutni izrazili su punu posvećenost nastavku procesa evropskih integracija, što je i potvrđeno od strane EU na Evropskom savetu u martu 2017, podseća se u saopštenju.

Navodi se i da su lideri zapadnog Balkana ponovili odlučnost i zajednički interes za jačanje saradnje i postizanje opipljivih rezultata za život građana regiona.

Prisutni su istakli i svoju posvećenost dobrosusedskim odnosima i jačanju regionalnog razumevanja putem uzajamnog poštovanja i saradnje, dodaje se u saopštenju Evropske komisije.

Visoka predstavnica Mogerini je, kako se navodi, ohrabrila šestoricu premijera da ubrzaju neophodan rad kako bi ispunili očekivanja svojih građana i približili se svojoj budućnosti u Evropskoj uniji.

Mogerini je pre neformalne večere imala odvojene bilateralne sastanke sa šestoricom premijera, o čemu više možete čitati u posebnoj vesti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.