Izvor: Danas, 22.Mar.2023, 12:11

Povučena Torlakova BSŽ vakcina zbog sumnje u nepotpun imunski odgovor

Vakcina BSŽ (BSG) protiv tuberkuloze, koja se daje bebama odmah po rođenju, a koju je proizvodio Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“, prenosi portal nova.rs.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hitno povučena "Torlakova" BSŽ VAKCINA za bebe! Oglasilo se Ministarstvo zdravlja i iznelo DETALJNO OBRAZLOŽENJE

Izvor: Blic, 22.Mar.2023

"Torlakova" BSŽ (BSG) vakcina protiv tuberkuloze koja se daje bebama odmah po rođenju, hitno je povučena iz upotrebe zbog sumnje u kvalitet i očekivanog imunskog odgovora koji „može biti nepotpun“.

Nastavak na Blic...

Povučena "Torlakova" BSŽ vakcina

Izvor: B92, 22.Mar.2023

Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je kao nacionalni, odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "BCG vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku da iz prometa dobrovoljno povuče seriju pomenutog leka, broj 2710822 sa...

Nastavak na B92...

Da li su deca koja su primila povučenu BSŽ vakcinu bezbedna?

Izvor: Danas, 22.Mar.2023

BSŽ vakcina koju proizvodi Torlak povučena je iz upotrebe jer postoji sumnja da davanje ove vakcine ne bi proizvelo očekivani imunski odgovor odnosno da ne bi dovelo do očekivanog nivoa zaštite.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.