Ministarstvo pravde: Isplatićemo novac porodicama poginulih gardista

Izvor: Blic, 06.Apr.2013, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo pravde: Isplatićemo novac porodicama poginulih gardista

Posle pisanja "Blica" da Državno pravobranilaštvo i Ministarstvo pravde nisu prihvatili da se porodicama Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića, ubijenih gardista u Topčideru, isplati odšteta koja je pravosnažno dosuđena, oglasilo se Ministarstvo pravde.

U saopštenju dostavljenom "Blicu", Ministarstvo navodi da je pokrenulo postupak za isplatu nematerijalne štete.

"Po okončanju zakonski predviđene procedure, novac će biti isplaćen porodicama poginulih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gardista", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pravde neće da plati odštetu porodicama ubijenih gardista

"Imajući u vidu da su odluke Ustavnog suda konačne, izvršne i opšteobavezujuće Ministarstvo pravde i državne uprave naglašava da se obeštećenje za nematerijalnu ne može ni na koji način osporiti. Takođe, Ministarstvo izražava stav da ne podržava stvaranje bilo kakvih naknadnih troškova prilikom ovog postupka, a koje bi dodatno snosio budžet Republike Srbije", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokrenut postupak za isplatu odštete

Izvor: Akter, 06.Apr.2013

Ministarstvo pravde i državne uprave pokrenulo je postupak za isplatu nematerijalne štete porodicama gardista nastradalih u kasarni na Topčideru 5. oktobra 2004. godine i, po okončanju zakonski predviđene procedure, novac u iznosu od po 5.000 evra biće im isplaćen

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.