Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jan.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da renovirani deo Okružnog zatvora i Specijalna zatvorska bolnica koje je danas obišla, predstavljaju jedan od pokazatelja da je ulaganje u infrastrukturu među prioritetima njenog ministarstva.

Ona je navela da je cilj takve politike poboljšanje uslova u kojima borave osobe lišena slobode i sprovođenje Strategije za smanjenje preopterećenosti u kazneno-popravnim zavodima, ali i poboljšanje uslova rada za zaposlene. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kuburović je podsetila da je u renoviranje Specijalne zatvorske bolnice uloženo oko 190 miliona dinara, da su u realizaciji radova učestvovale i osobe koja kazne izdržavaju u drugim kazneno-popravnim zavodima, gde je i proizveden nameštaj kojim je opremljena bolnica.

Dodala je da je Ministarstvo zdravlja u decembru obavilo stručni nadzor te bolnice i da je utvrđeno da su kvalitet i stručnost u toj ustanovi veliki i da se primenjuju sve savremene metode lečenja.

Vlada Srbije, kako je istakla, vodi računa i o materijalnom položaju zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i da se odluka o povećanju plata za 10 odsto odnosi i na njih, a da će zaposleni u službama obezbeđenja moći u okviru državnog projekta izgradnje jeftinih stanova za pripradnike sektora bezbednosti pod mnogo povoljnijim uslovima da reše stambeno pitanje.

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Zvonko Grulović rekao je da je do sada renovirano sedam od ukupno 12 blokova, da svi renovirani blokovi ispunjavaju evropske standarde, a da bi do 2021. godine trebalo da budu renovirani svi blokovi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.