Vesti

0

Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet

Autor: AP

Izvor: Beta

Ministarka pravde: Bolji uslovi u zatvorskim ustanovama su prioritet

Izvor: Foto:printscr

Ona je navela da je cilj takve politike poboljšanje uslova u kojima borave osobe lišena slobode i sprovođenje Strategije za smanjenje preopterećenosti u kazneno-popravnim zavodima, ali i poboljšanje uslova rada za zaposlene.  

Kuburović je podsetila da je u renoviranje Specijalne zatvorske bolnice uloženo oko 190 miliona dinara, da su u realizaciji radova učestvovale i osobe koja kazne izdržavaju u drugim kazneno-popravnim zavodima, gde je i proizveden nameštaj kojim je opremljena bolnica.

Dodala je da je Ministarstvo zdravlja u decembru obavilo stručni nadzor te bolnice i da je utvrđeno da su kvalitet i stručnost u toj ustanovi veliki i da se primenjuju sve savremene metode lečenja.

Vlada Srbije, kako je istakla, vodi računa i o materijalnom položaju zaposlenih u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija i da se odluka o povećanju plata za 10 odsto odnosi i na njih, a da će zaposleni u službama obezbeđenja moći u okviru državnog projekta izgradnje jeftinih stanova za pripradnike sektora bezbednosti pod mnogo povoljnijim uslovima da reše stambeno pitanje.

Upravnik Okružnog zatvora u Beogradu Zvonko Grulović rekao je da je do sada renovirano sedam od ukupno 12 blokova, da svi renovirani blokovi ispunjavaju evropske standarde, a da bi do 2021. godine trebalo da budu renovirani svi blokovi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR