Sud: Nema postupka protiv ministarke Mihajlović

Izvor: Blic, 14.Feb.2014, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Nema postupka protiv ministarke Mihajlović

Beograd - Prekršajni apelacioni sud u Beogradu saopštio je danas da Agencija za borbu protiv korupcije nije pokrenula prekršajni postupak protiv ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe javne funkcije.

Vršilac funkcije predsednika Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je da se pred tim sudom ne vodi postupak protiv Zorane Mihajlović Milanović, odnosno da Agencija za borbu protiv korupcije nije dostavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić naveo je da "nije tačno da je došlo do zloupotrebe javne funkcije" jer, kako je zaključio, čak i da se vodi prekršajni ili neki drugi postupak, samo sud može pravnosnažnom presudom okriviti neku osobu", a dok se to ne dogodi primenjuje se načelo pretpostavke nevinosti.

Ilić je dodao da pojedine institucije sistema često pre donošenja pravnosnažne sudske presude zloupotrebljavaju medije "u svrhu nepotrebne stigmatizacije građana i dovodjenja šire javnosti i poreskih obveznika u zabludu, stvaranjem privida rada".

On je podsetio da su sva suđenja u prekršajnim postupcima javna, bez obzira na to da li se radi o državnim funkcionerima ili drugim osobama, osim u predmetima u kojima učestvuju maloletnici.

Mediji su ranije preneli da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak protiv Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe ministarske pozicije u stranačke svrhe.

Iz tog regulatornog tela najavljeno je da će na osnovu prikupljenih podataka i dokaza, kao i izjašnjenja ministarke energetike, utvrditi da li je došlo do povrede zakona, nakon čega će eventualno biti podnet i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekršajni sud ne vodi postupak protiv Zorane Mihajlović

Izvor: Kurir, 14.Feb.2014

Nije tačno da je došlo do zloupotrebe javne funkcije jer, čak i da se vodi prekršajni ili neki drugi postupak, samo sud može pravnosnažnom presudom okriviti neku osobu, a dok se to ne dogodi primenjuje se načelo pretpostavke nevinosti, naveo je Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar...

Nastavak na Kurir...

Prekršajni sud ne vodi postupak protiv Zorane Mihajlović

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Feb.2014

Prekršajni apelacioni sud u Beogradu saopštio je danas da Agencija za borbu protiv korupcije nije pokrenula prekršajni postupak protiv ministarke energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorane Mihajlović zbog zloupotrebe javne funkcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.