Mihajlović: Da Srbija bude energetski bezbedna zemlja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 10:01

Mihajlović: Da Srbija bude energetski bezbedna zemlja

Zorana Mihajlović, aktuelna ministarska saobraćaja koja će u novoj vladi Srbije voditi sektor energetike, izjavila je danas da je njen najvažniji zadatak da zemlja bude energetski bezbedna.

Mihajlović je za Televiziju Hepi rekla da je u sektoru saobraćaja i građevinarstva urađeno mnogo, Srbija je napredovala u brzini izdavanja građevinskoh dozvola, izgradila je 350 kilometara puta i ima 16 milijardi aktivnih investicija u putevima, železnici, vazduhu.

Ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakla da Vlada Srbije može da funkcioniše kao tim, a na pitanje o 11 ministarki, ona je navela da su žene nekad racionalnije, efikasnije, posebno kada je reč o ozbljnim izazovima koji slede.

Pročitala sam jutros ekspoze Ane Brnabić, onaj od ranije, šta je bilo predvođeno u sektoru rudarstva i energetike i nadam se da ćemo to ispuniti, rekla je Mihajlović.

Mihajlović je naglasila da se moraju poštovati evropski standardi u toj oblasti, napominjući da se niko u svetu nije odrekao uglja, ali jesu se odrekli načina na koji se ugalj koristi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mihajlović: Energetska bezbednost Srbije, kvalitetna struja i dovoljno derivata najvažniji ciljevi

Izvor: Danas, 26.Okt.2020

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je predložena za ministarka rudarstva i energetike u novoj vladi, izjavila je danas da Srbija u oblasti rudarstva i energetike ima bogatstvo koje se meri i u svetskim razmerama, te da će u narednom periodu njen zadatak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.