Migranti kopaju tunele ispod bodljikave žice: Mađarska policija pronašla prolaz kod granice sa Srbijom

Izvor: Večernje novosti, 26.Jun.2020, 15:48

Migranti kopaju tunele ispod bodljikave žice: Mađarska policija pronašla prolaz kod granice sa Srbijom

Prilikom uobičajene kontrole terena pripadnici mađarske granične policije na periferiji Kaćmara naišli su na otvor u zemlji. Tajni prolaz počinje na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj strani granice Policija mađarske županije Bačkiškunhalaš otkrila je još jedan podzemni tunel, prokopan ispod bodljikave žice koja deli Srbiju i Mađarsku, namenjen ilegalnom prelasku migranata.Tunel je otkriven u blizini mesta Kaćmar a kako pišu mađarski mediji, podzemni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << prolaz je prečnika 50 puta 80 centimetara, dugačak je 24 metara i nalazi se na dubini od dva metra pod zemljom. Prolaz je otkriven prilikom redovne kontrole pograničnog pojasa u tom okrugu.- Prilikom uobičajene kontrole terena pripadnici mađarske granične policije na periferiji Kaćmara naišli su na otvor u zemlji. Tajni prolaz počinje na srpskoj strani, a završava se na mađarskoj strani granice - pišu mediji. - U pravljenje ovog tunela uloženo je mnogo vremena i truda. Prostor je obezbeđen, sve dok tunel nije skroz zakopan.Ovo je, inače, četvrti podzemni tunel koji su mađarski graničari pronašli za nešto više od pola godine. Najpre je takav tunel pronađen je prošle jeseni na području Čikerije. U januaru ove godine je otkriven još jedan u blizini prethodnog, a nedavno, početkom juna tunel je otkriven u blizini mesta Morahalom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

MIGRANTI KOPAJU TUNELE ISPOD BODLJIKAVE ŽICE: Mađarska policija pronašla još jedan prolaz na granici sa Srbijom

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2020

Ovo je, inače, četvrti podzemni tunel koji su mađarski graničari pronašli za nešto više od pola godine...Policija mađarske županije Bačkiškunhalaš otkrila je još jedan podzemni tunel, prokopan ispod bodljikave žice koja deli Srbiju i Mađarsku, namenjen ilegalnom prelasku migranata...Tunel...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.