Memorandum za razvoj finansijske pismenosti osnovaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 11:47

Memorandum za razvoj finansijske pismenosti osnovaca

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i predsednik Izvršnog odbora Erste banke Slavko Carić, potpisali su danas Memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Škola novca za osnovca", u cilju razvoja finansijske pismenosti učenika osnovnih škola.

Projekat će trajati četiri godine, obuhvatiće edukaciju i za nastavnike, a Ružić kaže da deca treba da steknu veštine za donošenje bitnih finansijskih odluka u budućnosti.

"Svi smo svesni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da deca ne znaju odakle dolazi novac...Projekat će doprineti razvoju preduzetničkog duha kod dece. Pomoći će da naša deca imaju jedan valjan i zdrav pristup u donošenju nekih važnih životnih odluka", poručio je Ružić.

Carić je izrazio zahvalnost što je Ministarstvo prosvete Erste banku prepoznao kao svog partnera u, ističe, tako važnom projektu i dodao da finansijska edukacija pomaže da se mnogo brže dođe do finansijske slobode.

"Potrudićemo se da sve ono što je potrebno u ovom procesu obezbedimo, što edukatorima, što deci", naveo je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ružić: „Škola novca za osnovca“ će razviti preduzetnički duh kod dece

Izvor: N1 televizija, 15.Apr.2021

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je u Beogradu da će projekat "Škola novca za osnovca", razviti "preduzetnički duh" kod dece, što je važno u 21. veku. "Ovaj projekat će otvoriti mogućnost razvoja preduzetničkog duha kod dece, što je svakako potrebno u ovom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.