Mali: DS nije pomerio ni kamen u Savskom amfiteatru

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: DS nije pomerio ni kamen u Savskom amfiteatru

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbacio je kritike Demokratske stranke u vezi sa projektom "Beograd na vodi", navodeći da demokrate godinama unazad nisu uradili ništa da pomere "bar jedan kamen u Savskom amfiteatru" kako bi ga uredili.
Odgovarajući na kritike predsednika Beogradskog odbora DS Balše Božovića, Mali je rekao da aktuelna vlast pokreće srpsku privredu, građevinsku i ostale prateće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << industrije, i zapošljava ljude, prenosi Tanjug.
"To je Božoviću problem, a da je samo jedno plovilo uklonio, on i DS u proteklih deset godina, da je jedan kamen pomerio, da su srušili jedan od 237 nelegalnih objekata, ja bih rekao skidam kapu dole - vi ste nešto uradili, mi smo nastavili", rekao je Mali.
DS i Božović, smatra, nisu dali nijedan logičan komentar na projekat "Beograd na vodi", a ono što im najviše smeta je što su ostala još četiri dana do početka gradnje.
Mali je poručio i da je DS, umesto što ogromnu energiju ulaže u analiziranje ugovora koji je javan i jasno definiše prava i obaveze, šta ulaže država, a šta strani investitor, tu istu energiju ranije mogla da usmeri na rušenje nelegalnih objekata i uklanjanje olupina brodova.
Podseća da investicija sa realizacijom počinje 27. septembra i dodaje da je njena ukupna vrednost 3,5 milijardi evra, za izgradnju dva miliona kvadrata.
Međutim, objasnio je, taj novac nije potreban odmah u kešu, nego se prvo radi prva faza u kojoj se zaradi neki novac, koji se onda ulaže u drugu fazu.
"Sve je to investicija i sve to ide u džep naših domaćih firmi koje će raditi na ovom poslu", zaključio je gradonačelnik.
Ranije danas, Božović je u izjavi dostavljenoj medijima nazvao projekat "Beograd na vodi" "prevarom veka" i paravanom za "pljačku Beograda i Srbije".
Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić rekao je da će Srbija od profita Beograda na vodi imati 32 odsto, a zadužavanja Srbije u tom projektu su 130 miliona evra, i to iz dva razloga - da se železnička infrastruktura dovede na nivo 21. veka i 40 miliona evra za eksproprijaciju.
Božović je Demokratskoj stranci i svim njenim funkcionerima postavio pitanje- da li su oni objavili jedan ugovor i šta je sa ugovorom o "Fijatu", o svim ostalim privatizacijama.
Kako je rekao, danas se u Beogradu desio "performans DS", ali ne u njihovim prostorijama, već u prostorijama Nove stranke, gde je Zoran Živković zajedno sa Balšom Božovićem analizirao ugovor o "Beogradu na vodi".
"Želim da podsetim Balšu Božovića, koji je vrstan pravnik, a verovatno je jedini od svih pravnika u Srbiji koji je uspeo da 240 strana ugovora prelista za 15 minuta i da odmah iznese svoje stručno mišljenje", rekao je Jovičić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.