Mađarski neonacista peva na festivalu u Novom Bečeju

Izvor: Blic, 13.Avg.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski neonacista peva na festivalu u Novom Bečeju

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Balaž Siva, pevač neonacističkog rok benda "Romantično nasilje", nastupiti na muzičkom festivalu u Novom Bečeju.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici Antifaštističke akcije, ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa u organizaciji osoba bliskih mađarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice, koji treba da počne 19. avgusta u Novom Bečeju.

"Balaž Siva je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje. Jedan je od vođa najekstremnije nacističke grupe huligana Fudbalskog kluba Ferencvaroš", navodi se u soapštenju.

Antifaštistička akcija je pozvala sve antifašiste da stanu na put javnim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze.

Uz informaciju o najavljenom nastupu, AFA Novi Sad je priložila i fotografije na kojima se vidi Balaž Siva u društvu poznatih neonacista.

Antifašisti su naveli da grupa "Romanticnco nasilje" često nastupa i na festivalima neonacističke terorističke mreže "Krv i čast".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Organizatori: Bez neonacista na novobečejskom festivalu

Izvor: Blic, 14.Avg.2014, 18:38

Predsednik udruženja "Arača 95" iz Novog Bečeja Ferenc Erdman, organizator istoimenog muzičkog festivala, demantovao je danas navode da će na tom događaju nastupiti jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta Balaž Siva, pevač neonacističkog rok benda "Romantično nasilje"....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.