Neonacista nastupa u Novom Bečeju

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neonacista nastupa u Novom Bečeju

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da je najavljeno da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Sziva Balázs, pevač neonacističkog rok benda Romantikus Erőszak (Romantično nasilje), nastupiti u Novom Bečeju.

Ovaj nastup se očekuje u sklopu kampa u organizaciji osoba bliskih mađarskoj ultranacionalističkoj stranci Jobik i ostalim pokretima mađarske fašističke desnice. "Sziva Balázs je osvedočeni neonacista. Njegovi muzički projekti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su razglas za širenje nacionalne i rasne mržnje. Jedan je od vođa najekstremnije nacističke grupe huligana FC Ferencvaros, Aryan Greens", ističu u AFA Novi Sad.

Kako se dodaje, planirano je da ovaj trodnevni festival počne 19. avgusta. U AFA Novi Sad objašnjavaju da su ovakva okupljanja zamena za zabranjeni festival EMI tabor koji su godinama organizovali mađarski fašisti u Vojvodini, Transilvaniji i Slovačkoj. "AFA Novi Sad poziva sve antifašiste da i ovaj put stanu na put javim manifestacijama fašizma, bez obzira iz koje nacionalne zajednice one dolaze", poručuju iz ove organizacije.

Uz informaciju o najavljenom nastupu, novosadski antifašisti su priložili i fotografije na kojima se vidi Sziva Balázsa u društvu poznatih neonacističkih ličnosti, poput Kena Meklejlana iz grupe "Brutal Attack" i kao gosta na pres konferenciji Jobika. Romantikus Erőszak, upozorava se, često nastupaju i na festivalima neonacističke terorističke mreže "Krv i Čast".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AFA: Mađarski neonacista nastupa u N. Bečeju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2014

Antifašistička akcija (AFA) Novog Sada upozorila je da će jedna od vodećih ličnosti mađarskog neofašističkog pokreta, Balaž Silva, pevač neonacističkog rok benda "Romantično nasilje", nastupiti na muzičkom festivalu u Novom Bečeju...Kako se navodi na Fejsbuk stranici Antifaštističke akcije,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.