Mađari: Žao nam je zbog povređenih srpskih novinara

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađari: Žao nam je zbog povređenih srpskih novinara

Mađarskoj je žao što su pre nekoliko dana na granici sa Srbijom, prilikom sukoba mađarske policije sa migrantima, povređeni srpski novinari, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijatro.

Sijarto je naglasio da je do toga došlo zbog grupe agresivnih migranta koji su napali mađarske policajce, preneo je Tanjug. "Nama je žao i želimo im brz oporavak", rekao je Sijarto upitan da li je Mađarska policija upotrebila prekomernu silu pre nekoliko dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Sijarto je posle razgovora sa ministrima za spoljne i unutrašnje poslove Ivicom Dačićem i Nebojšom Stefanovićem rekao da je sa njima jasno razgovarao o tom događaju. Prema njegovim rečima, do intervencije mađarske policije došlo je pošto ih je grupa agresivnih migranata satima napadala kamenicama i delovima betona. Tom prilikom je, kako je dodao, povređeno 14 mađarskih policajaca. Sijarto je zaključio da je to neprihvatljivo.

Radio-televizija Srbije zatražila je od mađarske vlade da kazni policajce koji su pretukli njenu ekipu na graničnom prelazu Horgoš. RTS je u saopštenju oštro osudio napad mađarske policije na svoju ekipu TV ekipu - novinarku Jovanu Đurović, snimatelja Vladana Hadži Mijailovića i tonskog snimatelja Miroslava Đurašinovića.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.