Mađarska: Žao nam je zbog prebijanja novinara RTS

Izvor: Mondo, 18.Sep.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Žao nam je zbog prebijanja novinara RTS

Mađarskoj je zao što su pre nekoliko dana na granici sa Srbijom, prilikom sukoba mađarske policije sa migrantima, povređeni srpski novinari, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijatro.

Foto: AP Photo/ Darko Vojinović

Sijarto je naglasio da je do toga došlo zbog grupe agresivnih migranta koji su napali mađarske policajce.

"Nama je žao i želimo im brz oporavak", rekao je Sijarto upitan da li je Mađarska policija upotrebila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prekomernu silu pre nekoliko dana.

Sijarto je posle razgovora sa ministrima za spoljne i unutrašnje poslove Ivicom Dačićem i Nebojšom Stefanovićem rekao da je sa njima jasno razgovarao o tom događaju.

Prema njegovim rečima, do intervencije mađarske policije došlo je pošto ih je grupa agresivnih migranata satima napadala kamenicama i delovima betona.

Tom prilikom je, kako je dodao, povređeno 14 mađarskih policajaca.

 Sijarto je zaključio da je to neprihvatljivo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.