MSP: Nedopustivo ponašanje ekstremista u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 05.Sep.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MSP: Nedopustivo ponašanje ekstremista u Hrvatskoj

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ukazalo zvaničnicima Hrvatske i EU na nedopustivo ponašanje ekstrmističkih grupa u Hrvatskoj.

Povodom incidenata u Vukovaru zbog postavljanja tabli sa latinično-ćiriličnim natpisima na zgrade državnih ustanova, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ukazalo je hrvatskim zvaničnicima i evropskim institucijama u Briselu i Strazburu na nedopustivo ponašanje ekstremnih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Hrvatskoj.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije intervenisalo je najpre u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Gordanom Markotićem, zatim i prema zvaničnom Zagrebu, ali i u evropskim institucijama u Briselu i Strazburu.

"Ministarstvo spoljnih poslova svima je ukazalo na nedopustivo ponašanje ekstremnih grupa u Hrvatskoj, koje bezočno vređaju kulturu srpske manjine u Hrvatskoj i koje nastupaju sa pozicija ustaštva", navedeno je u saopštenju.

Postavljanje dvojezičnih tabli počelo je u ponedeljak i od tada traju protesti u Vukovaru, a tokom protesta bilo je i sukoba sa policijom.

Predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josispović i Zoran Milanović poručili su prethodnih dana da se ustav i zakon moraju poštovati, da je je rat gotov i da nema odlaganja postavljanja tabli.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MSP: Esktremne grupe u Hrvatskoj vređaju kulturu srpske manjine!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2013

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, kako je danas saopštilo, "intervenisalo" u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Gordanom Markotićem..BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, kako je danas saopštilo, "intervenisalo" u razgovoru sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Gordanom Markotićem,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.