Izvor: Blic, 26.Jul.2011, 03:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovska praksa

Nova presuda Branislavu Uskokoviću, bivšem direktoru Elektrodistribucije Beograd, koji je poznat široj javnosti po kolekcionarskoj sklonosti ka nekretninama, ostavlja možda gorak ukus, ali to je slika stalno najavljivanog i nikad ostvarenog razlaza s prošlošću.

Tri godine zatvora, na koliko je sada osuđen Uskoković, nije rezultat rada poslednjeg sudskog veća koje je izreklo presudu, već pokazuje rad državnih organa u poslednjih 11 godina. Možda je ovo veće i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izvuklo maksimum iz sada važećih dokaza, o čemu će konačno odlučivati Apelacioni sud u Beogradu.

Ova kazna je tri puta manja od one koju je dobio pre pet godina, međutim, u međuvremenu je istekao zakonski rok za progon Uskovića zbog mnogih malverzacija koje su mu bile stavljene na teret. Osim vremešnog Uskokovića, bili su optuženi još neki njegovi saradnici, ali su postupci protiv njih prekinuti zbog zastrelosti, nedostatka dokaza, a jedan okrivljeni je umro.

Uskokovićeva sklonost ka nekretnima je izgleda bila upadljiva, kao i, na primer, pozicije Marka Miloševića i Mire Marković, pa je sada vidljiv izostanak njihovog krivičnog gonjenja. Možda i veći problem od ovih očitih odugovlačenja krivičnih progona jesu svi oni lopovi koji nikada nisu ni došli do suda. Nekažnjavanje lopova iz devedesetih dovelo je i do one veoma poznate izjave ministra kapitalca o „kraduckanju" koje se nastavilo do današnjih dana.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.