Izvor: RTS, 05.Jul.2022, 15:44

Letnja skijaška staza za turiste na Kopaoniku

Turistička sezona je zvanično počela i na Kopaoniku koji je, tradicionalno, najposećenija planinska destinacija tokom leta.
Paraglajding, šetnje nepreglednim livadama, planinski biciklizam, bob na šinama, alpinizam, obilazak srednjevekovnih manastira, samo su deo letnje turističke ponude na Kopaoniku.

Iako je početak sezone, u većini hotela, popunjeni su svi smeštajni kapaciteti.
"Tu su safari ture, vožnja kvadovima, streličarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i mnogo drugih paketa, porodični paketi, jedna lepa stvar gde su uključeni i izviđački kampovi", navodi Nevena Spasić, hotelijer na Kopaoniku.
"Tu su i restorani sa odličnom gastronomskom ponudom. Neki od njih su ušli i u zvanični vodič, jednog od najpoznatijih svetskih gastronomskih izdanja. Tako da očekujemo da gosti prepoznaju te kvalitete, vrate se planini i onom zaista pravom odmoru", kaže Svetlana Kostić, hotelijer na Kopaoniku.
Paralelno sa letnjim sadržajima preduzeće "Skijališta Srbije" započelo je pripremne radove za sledeću zimsku sezonu.
"Počeli smo servis instalacija, servis žičara izgradnju sistema za veštačko osnežavanje na delu Bela reka 1, 2 i 3 što znači da će Bela reka ove godine imati najverovatnije veštački sneg i raditi od početka do kraja sezone", navodi Darko Jovanović, rukovodilac Ski centra Kopaonik.
Gostima je na raspolaganju i letnja skijaška staza dužine 900 metara, jedina te vrste na Balkanu.
Najveća atrakcija na Kopaoniku je gondola od Brzeća do Malog Karamana, ali i panaromsko razgledanje ove planine žičarom Pančić ekspres, od Doline sportova do najvišeg, Pančićevog vrha na 2017 metara, nadmorske visine, stiže se za 10 minuta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.