Le Pen: EU je međunarodna anomalija, raspašće se kao SSSR

Izvor: Blic, 17.Okt.2013, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: EU je međunarodna anomalija, raspašće se kao SSSR

Lider krajnje desnice u Francuskoj Marin le Pen izjavila je danas da Evropska unija predstavlja "međunarodnu anomaliju" i da će je zadesiti ista sudbina kao Sovjetski Savez.

"Evropskoj uniji, kao i Sovjetskom Savezu, nema spasa. Želim da Evropa ponovo postane unija suverenih država", rekla je Le Pen za francuski radio RFI, ističući da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se evropski blok "raspasti kao što se raspao Sovjetski Savez".

Ona je kazala da EU predstavlja "međunarodnu anomaliju", ističući da raspadom SSSR-a nije došlo do smrti zemalja članica i da se to ne bi dogodilo ni sa članicama EU.

"To predlažem za Evropu... da se vrati prosperitetu i bezbednosti u kontekstu saradnje država koje slobodno mogu da sarađuju ili ne sarađuju ako smatraju da to nije u interesu njihovih naroda", kazala je ona.

Liderka francuskog Nacionalnog fronta ovu izjavu je dala u nedelji u kojoj je u Francuskoj najavljeno otpuštanje više stotina radnika, ističući da je za krizu na tržištu rada kriva "nepravedna konkurencija" kako iz zemalja EU, tako i iz onih van nje.

Le Pen je s tim u vezi pozvala da se uvede "inteligentan protekcionizam" i stroža kontrola imigracije.

Ona je naglasila da radnici koji zbog najavljenih otpuštanja demonstriraju "shvataju da su nam potrebne granice" i istakla da Francuska "ne može da prihvati sve Rome iz Evrope".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Le Pen: EU će se raspasti kao SSSR

Izvor: Mondo, 17.Okt.2013

Lider krajnje desnice u Francuskoj Marin le Pen izjavila je danas da Evropska unija predstavlja "međunarodnu..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.