Lažna pretnja hotelu u Lajpcigu, tinejdžeri se šalili

Izvor: B92, 06.Sep.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna pretnja hotelu u Lajpcigu, tinejdžeri se šalili

Lajpcig -- Anonimni poziv upućen hotelu "Firstenhof" u nemačkom gradu Lajpcigu, kojim je upozoreno na "teroristički napad", bila je samo šala tinejžera iz Austrije.

Policija je, nakon što je utvrdila identitet osobe koja je uputila preteći poziv, prekinula obimnu pretragu hotela i povukla svoje snage sa područja oko te zgrade, prenela je agencija AP.

Na Tviter nalogu policije u Lajpcigu je objavljeno da je pretnja "izgleda bila samo loša šala grupe tinejdžera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Austrije, koji su je uputili sa mobilnog telefona".

Policija nije navela da li će protiv tinejdžera biti pokrenuta tužba.

Portparol policije Aleksander Bertram je ranije izjavio da je luksuzni hotel "Firstenhof" dobio anonimnu pretnju oko 2,50 časova posle ponoći.

Nemačke bezbednosne snage su u stanju povišene pripravnosti posle dva napada u julu koja su povezana sa Islamiskom državom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TINEJDŽERI SE ŠALILI Lažna pretnja u hotelu u Lajpcigu

Izvor: Blic, 06.Sep.2016

Anonimni poziv upućen hotelu "Firstenhof" u nemačkom gradu Lajpcigu, kojim je upozoreno na "teroristički napad", bila je samo šala tinejžera iz Austrije, saopštila je danas policija u Lajpcigu...Policija je, nakon što je utvrdila identitet osobe koja je uputila preteći poziv, prekinula obimnu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.