LGBT aktivisti traže prijem kod Nikolića

Izvor: RTS, 06.Avg.2012, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LGBT aktivisti traže prijem kod Nikolića

Pripadnici LGBT populacije traže od predsednika Tomislava Nikolića da primi njihovu delegaciju. Oni poručuju da je od izuzetne važnosti da predsednik bude obavešten o aktivnostima i prioritetima LGBT organizacija u Srbiji.

Gej-lezbejski info centar uputio je molbu predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da primi delegaciju LGBT aktivista Srbije da bi ga obavestili o svom radu i problemima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Smatramo da je potrebno da se predsednik Srbije sretne sa aktivistima iz svih relevantnih LGBT organizacija u zemlji, a ne samo sa organizatorima Parade ponosa", piše u saopštenju koje je potpisao predsednik Gej-lezbejskog info centra Predrag Azdejković.

On poručuje da je od izuzetne važnosti da predsednik bude obavešten o aktivnostima i prioritetima LGBT organizacija u Srbiji, koje se ne svode samo na organizovanje Parade ponosa.

Gej-lezbejski info centar ocenjuje da je to preduslov da Nikolić što kvalitetnije obavlja funkciju predsednika svih građana Srbije, pa tako i LGBT zajednice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.