Konferencija Besmrtni Puk PO PRVI PUT VAN GRANICA RUSIJE biće održana u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija "Besmrtni Puk" PO PRVI PUT VAN GRANICA RUSIJE biće održana u Beogradu!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević danas je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan Harčenkom razgovarao o organizaciji predstojeće međunarodne konferencije Besmrtni puk koja će se održati 25. septembra u Beogradu, prvi put van granica Rusije.

Međunarodna konferencija Besmrtni Puk, koja se u glavnom gradu organizuje na inicijativu Ministarstva i izvršnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Besmrtnog Puka u Rusiji, okupiće sve koordinatore Besmrtnog Puka iz celog sveta i veliki broj visokih zvanica iz Ruske Federacije, saopštilo je resorno ministarstvo.

Đorđević je istakao da će ova konferencija još jednom potvrditi snažne i prijateljske odnose koji postoje između naše dve zemlje, koji su danas na najvišem mogućem nivou.

Kako kaže, posebno mu je drago što je od ove godine manifestacija Besmrtni puk, zahvaljujući inicijativi Ministarstva, postala događaj od državne važnosti.

Harčenko je zahvalio ministru Đorđeviću na dosadašnjem velikom zalaganju za unapređenje bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i istakao da je obeležavanje međunarodne konferencije "Besmrtni puk" jako dobra zamisao i da je treba organizovati na najbolji mogući način.

Kako je rekao, Srbija u tome može da računa na podršku ambasade, ali i njega lično. Posebno je, kako kaže, počastvovan, što će se ova međunarodna konferencija prvi put organizovati upravo u Beogradu.

Rukovodilac Izvršnog odbora Besmrtnog Puka Artem Hutorskoj i međunarodni koordinator Sergej Gluščenko zahvalili su ministru Đorđeviću i predložili da se u okviru konferencije organizuje i izložba koja će biti uvod u konferenciju, a koja bi bila dostupna svim građanima Srbije.

Sastanku su prisustvovali i otpravnik poslova ambasade Ruske Federacije Denis Kuznedeleev, prvi sekretar Aleksej Žukov i predsednik Ruskog geografskog društva u Srbiji Dušan Bajatović.

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.