Kineski istraživači tvrde: Postoje dva tipa COVID-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski istraživači tvrde: Postoje dva tipa COVID-19

Preliminarna studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Pekingu i Pasterovog instituta u Šangaju pokazuje da postoje dva tipa novog koronavirusa, i da agresivniji tip čini blizu 70 odsto sojeva, dok 30 odsto čini jedan manje agresivan tip.

Kako prenosi američki CNBC, ustanovljeno je da je agresivniji tip virusa bio dominantan u ranoj fazi epidemije u Vuhanu, kineskom gradu u kojem je COVID-19 prvi put otkriven krajem prošle godine.

Međutim, učestalost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog tipa virusa opala je od početka januara.

Kineski istraživači tvrde da rezultati studije upućuju na zaključak da je razvoj novih varijacija virusa verovatno uzrokovan mutacijama i prirodnom selekcijom, kao i rekombinacijom, navodi CNBC.

"Ovi nalazi predstavljaju snažnu potvrdu hitne potrebe za daljim neposrednim i sveobuhvatnim studijama koje kombinuju podatke o genomima, epidemiološke podatke i grafikone sa evidencijom kliničkih simptoma pacijenata sa bolešću koronavirusa 2019 (COVID-19)", kažu istraživači.

Nalazi su objavljeni u Nacionalnoj naučnoj reviji, časopisu Kineske akademije nauka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

KINESKI NAUČNICI OPET ŠOKIRALI: Evo koliko tipova korona virusa postoji i koji je najopasniji po nas! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 30.Mar.2020

Preliminarna studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta u Pekingu i Pasterovog instituta u Šangaju pokazuje da postoje dva tipa novog korona virusa, i da agresivniji tip čini blizu 70 odsto sojeva, dok 30 odsto čini jedan manje agresivan tip.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.