Kandidat za Senat optužen za seksualni kontakt sa 14-godišnjom devojčicom

Izvor: VOA, 10.Nov.2017, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidat za Senat optužen za seksualni kontakt sa 14-godišnjom devojčicom

Republikanski kandidat za američki Senat, Roj Mur iz Alabame, optužen je za nedolični seksualni kontakt sa tada 14-godišnjom devojčicom pre skoro četrdeset godina. Vašington Post objavio je priču u kojoj Lia Korfman optužuje Mura za nedolično ponašanje i seksualni kontakt sa njom 1979. Prema navodima Korfman, Mur, koji je tada imao 32 godine, pozvao ju je u svoju kuću u ruralnom delu Alabame, gde joj je rekao da je lepa i poljubio je. Tokom njene druge posete kući, Korfman kaže da je Mur svukao svoju i njenu odeću i dodirivao je preko donjeg veša. Još tri žene optužile su Mura da ih je proganjao u tom istom vremenskom periodu iako nijedna od njih nije rekla da je pokušao da s njima stupi u seksualne odnose ili bilo koju vrstu veze. Mur je u saopštenju odbacio optužbe koje je nazvao “potpuno lažnim” i opisao kao “očajnički politički napad” nacionalne Demokratske partije i Vašington Posta na njega tokom njegove kandidature za Senat. U Alabami, neki birači vide optužbe kao “dnevnu politku.” "U ovom trenutku čuje se mnogo optužbi protiv raznih ljudi tako da se pitam da li su možda prosto takva vremena…”, kaže stanovnik Alabame Rendal Mekafri. Novinarka Vašington Posta Bet Rejnhard, jedan od pisaca članka o Muru, kaže da su žene sa kojima je razgovarala bile vrlo jasne u pogledu svog iskustva. 'Nisu to samo neke maglovite uspomene. To su žene vrlo sigurne u to što im se dogodilo.” Sve pomenute žene su u to vreme imale između 16 I 18 godina. Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je da predsednik Tramp veruje da će “Mur učiniti pravu stvar i podneti ostavku” ako se dokaže da su navodi tačni. Vođa republikanaca u Senatu Mič Mekonel objavio je saopštenje u kojem poziva Mura da se povuče iz izborne trke ako su navodi tačni.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

VP: Republikanac iz Alabame optužen za seksualno zlostavljanje

Izvor: VOA, 10.Nov.2017

Republikanski kandidat za američki Senat, Roj Mur iz Alabame, optužen je za nedolični seksualni kontakt sa tada 14-godišnjom devojčicom pre skoro četrdeset godina. Vašington post objavio je priču u kojoj Li Korfman optužuje Mura za nedolično ponašanje i seksualni kontakt sa njom 1979. Prema...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.