Kad pukne film: Uništio partijsku karticu, nikad više

Izvor: B92, 06.Mar.2018, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kad pukne film": Uništio partijsku karticu, "nikad više"

Mario Vuković iz Koprivnice je na društvenim mrežama objavio kratak video-snimak s naslovom "Kad ti pukne film", u kojem reže člansku kartu hrvatskog SDP-a.

"Od kada sam postao punoletan glasam za SDP. Zadnjih par godina sam i njihov član. Ali neću više. Gotovo je! Neću više nikada biti za njih. Nikad! Idem u inostranstvo, nema mi druge", rekao je on za zagrebački portal "Indeks".

Vuković je pojasnio da u Koprivničkim vodama radi već 11 godina. Tim gradskim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << preduzećem, objašnjava Vuković, upravlja lokalni SDP, a kaže da ga od početka šikaniraju. Iako ima stalan posao, potpisao je, kaže, gotovo 50 aneksa ugovora kojima su ga selili s jednog posla na drugi i to obično kao zamenu, piše "Indeks".

"Poslednje dve godine bio sam dispečer, obećali su da me neće seliti, ali direktor je zaposlio svog prijatelja na moje mesto. Odjednom su me poterali da radim na lopati, za jednu trećinu manju platu. Nisam to mogao da prihvatim pa su mi dali otkaz. Imam dvoje dece, dva kredita i nema mi druge nego da napustim ovu državu", kaže Vuković za "Indeks". Kako je pojasnio, ljut je i zbog toga što je "direktorov prijatelj" zapravo električar, a trebalo bi se brinuti o glavnim gradskim pumpama Koprivničkih voda.

Iz uprave Koprivničkih voda kažu kako je Vuković zapravo radio kod njih 13, a ne 11 godina, a poslednje radno mesto bilo mu je pomoćnik vodomontera, koje odgovora njegovoj stručnoj spremni. Povremeno je, kažu nam, radio kao dispečer.

"Bio je kratkoročna zamena, a na tom mestu rade ljudi s 30 godina staža i starije dobi, za razliku od Vukovića, koji je mlađi", kažu iz Uprave dodajući da je problem počeo jer Vuković nije pristupio edukacijama i internim ispitima te su mu ponudili mesto vodomontera s istim koeficijentom koje ima i radno mesto dispečera.

"Nije pristao, nego je vređao. Nije hteo ni da potpiše novi ugovor o radu, a niti je hteo da iskoristi svoje pravo na žalbu. Ništa. Otišao je u decembru prošle godine i više nije dolazio na posao", kažu iz Uprave dodajući da su bili spremni na razgovor i na isplatu otpremnine.

"Uradili smo sve što smo mogli poštujući Zakon o radu", kažu na kraju dodajući kako nije na njima da pričaju o tome kako tim gradskim preduzećem upravlja SDP.
Pogledaj vesti o: Posao u inostranstvu

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) PUKAO MU FILM: Član hrvatskog SDP-a pocepao člansku kartu, pa javno podelio snimak

Izvor: Kurir, 06.Mar.2018

Član hrvatske Socijaldemokratske partije Mario Vuković iz Koprivnice na društvenim mrežama je objavio kratak video snimak sa naslovom "Kad ti pukne film", u kojem cepa člansku kartu te stranke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.