KRIZNE TAČKE Večeras i sutra novi talas pljuskova i grada

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIZNE TAČKE Večeras i sutra novi talas pljuskova i grada

U večernjim časovima i u toku noću očekuju nas kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama gradom i jakim vetrom, upozorava RHMZ.

Obilnije padavine sa pojavom grada se očekuju u zapadnim i centralnim delovima zemlje.

A u Pirotu je već počela jaka kiša.

RT @VladanRistic70: Lije ko iz kabla u #Pirot. #kisa #nevreme pic.twitter.com/qveHspKpzw

— Sinisa Ladjevic (@Borrsky) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << August 5, 2014

Kao i Subotici...

i ponovo #nevreme #subotica pic.twitter.com/6Se97gSAZz

— Željko Crnjaković (@zeljko_su) August 5, 2014

Očekuje se i povišen vodostaj reka i to: na Kolubari, Lјigu, Ubu, Tamnavi, Jadru, Drini, Limu, Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Lugomiru i Resavi. Vodostaji će biti u većem porastu do 08. avgusta sa prevazilaženjem uslovnih vodostaja odnosno upozoravajućih nivoa voda, rečeno je u RHMZ-u.

Pročitajte još Nevreme u Hrvatskoj i Republici Srpskoj OPREZ Večeras nevreme i mnogo kiše

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su veća lokalna izlivanja. Na Moravici, Bjelici, Skrapežu, Đetinji i gornjem toku Zapadne Morave vodostaji će biti u porastu do 08. avgusta sa mogućnošću dostizanja uslovnih vodostaja. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod i sutra se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, gradom i pojačanim vetrom.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni.Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 15 do 18, a najviša dnevna od 23 do 27 stepeni.

Nevreme će pogoditi i Beograd gde se danas posle podne i uveče lokalno se očekuju vremenske nepogode sa obilnijim padavinama od oko 20 litara po kvadratnom metru za tri sata, gradom i jakim vetrom, a sutra će preovlađivati oblačno i malo svežije vreme mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oprez: Večeras i sutra novi talas pljuskova i grada

Izvor: 24sata, 05.Avg.2014

U večernjim časovima i u toku noću očekuju nas kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnijim padavinama gradom i jakim vetrom, upozorava RHMZ...Obilnije padavine sa pojavom grada se očekuju u zapadnim i centralnim delovima zemlje...RT @VladanRistic70: Lije ko iz kabla u #Pirot. #kisa #nevreme pic.twitter.com/qveHspKpzw..—...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.