Izvor: Blic, 21.Feb.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRAVA SA DEVET ŽIVOTA Prevozili su je u klanicu kada je odlučila da živi PO SVAKU CENU (FOTO)

Nakon što je čudesno pobegla iz klaonice u Poljskoj, jedna krava preplivala je do obližnjeg ostrva i nastanila se na njemu od kada napada sve koji probaju da joj se približe, piše "Independent".

Krava je u bekstvu od prošlog meseca, nakon što nije dala da je ukrcaju u kamion koji je trebalo da je odveze u sigurnu smrt. Probila je metalnu ogradu i dala se u beg, a onda skočila u obližnje jezero i zaplivala prema ostrvu.

Vlasnik krave, poznat samo kao gospodin >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Lukas, pokušao je da vratiti kravu na farmu, ali pri pokušaju da ju uhvate, krava je povredila jednog od radnika i slomila mu ruku.

Dok je plivala prema ostvru na sredini jezera, u jednom je trenutku čak i zaronila, ispričao je posle Lukasz.

U pomoć je pozvan i veterinar koji je trebalo da uspava životinju, ali krava je opet imala sreće. Naime, veterinar je javio da je ostao bez sredstva za uspavljivanje, a nova narudžbina stići će tek za nekoliko dana.

Nakon nedelju dana pokušavanja da vrati kravu, Lukas je odustao i odlučio je ostaviti neko vreme dok ne smisli kako da je ulovi. Uz pomoć lokalnih vatrogasaca želeo je da joj donese nešto hrane da u međuvremenu ne ugine od gladi. Ali kad se vatrogasni brod približio ostrvu, krava je preplivala na pedesetak metara udaljeno poluostrvo. Vatrogasni zapovednik Povel Gotovski, rekao je da je životinje bila uplašena, ali izgledala je zdravo, prenosi "Jutarnji".

Ali kad je Lukas odlučio da kravu ubije i tako završi celu priču, umešao se načelnik grada Nisa Pavel Kukiz, i založio se da se kravu puste da živi.

Ovaj političar i bivši pevač pokrenuo je i "Fejsbuk" akciju i objavio da je spreman da plati farmeru kako bi omogućio "herojskoj kravi" da se zauvek spasi od smrti.

- Krava je junački pobegla i nastanila se na ostrvu usred jezera gde se nalazi i danas. Hrabro se oduprela i vatrogascima koji su želeli da je vrate nazad. Ja nisam vegetarijanac, ali mislim da ova krava zaslužuje život. Učiniću sve što je u mojoj moći da je prebacim na sigurno gde će ostatak života živeti u miru - napisao je Kukiz na Facebooku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.