KANTAUTORKA ANĐEOSKOG GLASA: Tamarina pesma zavrteće se na BBC radiju

Izvor: Kurir, 06.Feb.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANTAUTORKA ANĐEOSKOG GLASA: Tamarina pesma zavrteće se na BBC radiju

Ukoliko moja pesma dobije podršku publike, velike su šanse da snimim album za neku od izdavačkih kuća World Music Network-svetske muzičke mreže iz Londona- kaže Tamara Ristić iz Kikinde

KIKINDA - Da za kvalitetnu muziku ne postoje kulturološke, jezičke ili barijere bilo koje druge vrste, potvrđuje autorsko delo Tamare Ristić (25),  kantautorke anđeoskog glasa iz Kikinde, čije je umetničko ime Kezz. Njena numera „Moma“, nalazi se u izboru  za najbolju  kompoziciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „World Music Network“- svetske muzičke mreža iz Londona , koja sarađuje sa Radijom BBC i „Song lines“ magazinom.

Tamara je jedini predstavnik Srbije na ovom međunarodnom muzičkom konkursu za mlade umetnike koji nemaju izdavača. Ukoliko je publika podrži, naći će se među nekoliko izvođača u užem izboru, čije će se kompozicijuje zavrteti na BBC radiju. Predstavnici „World Music Network“,  odabraće pobednika, koji će dobiti priliku da snimi album za jednu od njihovih izdavačkih kuća:

-Za mene bi to bilo ostvarenje snova. Nisam ništa očekivala niti tražila od muzike, prepustila sam joj se da me vodi, uživajući u tome. A sve vreme sam bila sigurna, kao što i sada jesam, da će me odvesti na pravo mesto- kaže za Kurir Tamara:

- „Moma“  je prva numera mog autorskog projekta koji se zove Kezz. Sastoji se od više modernih muzičkih žanrova, dok je pevanje inspirisano našom izvornom muzikom. Nastala je u „dahu“, a tema koja u njoj dominira zapravo je melodija koju sam pevušila kao dvogodišnja devojčica - nabraja darovita kantautorka  i naglašava da voli da izvodi našu tradicionalnu muziku:

- Ipak, ova pesma samo liči na našu izvornu muziku. Tačnije, pevanje donekle podseća na ono kako se nekada pevalo, ali je oblikovano i stilizovano, pa je verovatno zbog toga ljudima prijemčivije-pojašnjava ona. Interesantno je da se Tamarina kompozicija „Moma“ već četiri nedelje nalazi na  prvom mestu poljskog radija Kafana FM,  koji promoviše muziku sa Balkana. Radi se o listi najuspešnijih kompozicija iz ovog dela Evrope.

Ne može bez muzike

Tamara je završila Filozofski fakultet u Beogradu. Još tada je pevala u bendu „Zaa”, pohađala solo pevanje u SMŠ „Mokranjac”, a izvodila i izvornu muziku pod pratnjom Narodnog orkestra „Đoka Pavlović“:

-Nije bila retkost da spavam samo po dva ili tri sata. Toliko sam vremena imala na raspolaganju između svirki, predavanja i časova pevanja. Bilo je lepo, ali i naporno- priznaje ona.

(S.U.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.