Još nema suštinskog napretka

Izvor: RTS, 15.Mar.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još nema suštinskog napretka

Voleo bi da je dogovor sa Prištinom već postignut, ali se Priština nije mnogo pomerila od svog početnog stava da se zajednici srpskih opština ne daju bilo kakva izvršna ovlašćenja, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić. Još nije postignut suštinski napredak, istakao je Dačić.

Srpski premijer Ivica Dačić rekao je u Briselu da bi voleo da je postignut dogovor s Prištinom, ali je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da "nije primetio da se Priština mnogo pomerila od svog početnog stava, a to je da se zajednici srpskih opština ne daju bilo kakva izvršna ovlašćenja".

Dačić je, posle razgovora koje su on i ministri u srpskoj vladi Slavica Đukić-Dejanović i Rasim Ljajić i Žarko Obradović vodili s komesarima u Evropskoj komisiji, time odgovorio na pitanje novinara da li su tačni navodi nekih srpskih medija da je praktično postignut sporazum Beograd-Priština o ključnom pitanju dijaloga, a to je zajednica srpskih opština.

Dačić je naglasio da "to nije tačna informacija", i dodao da "bez obzira na to što povoljno ocenjuje dinamiku i to što svaki put dođe do nekog napretka, misli da još nije postignut taj suštinski napredak".

"Otud nije tačna informacija da je sporazum već postignut, da su samo neke stvari sporne, a ja bih voleo da je tako, ali nije", zaključio je srpski premijer Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Još nema suštinskog napretka sa Prištinom

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Mar.2013

BEOGRAD/BRISEL - Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da još nije postignut suštinski napredak u kosovskim pregovorima i da se Priština "nije mnogo pomjerila od svog početnog stava da se zajednici srpskih opština ne daju bilo kakva izvršna ovlašćenja".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.