Jeremić: Ključna uloga UN u rešavanju svetskih problema

Izvor: Blic, 21.Dec.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ključna uloga UN u rešavanju svetskih problema

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić ocenio je danas da UN nisu savršene i da ne uspevaju da reše sve svetske probleme preko noći, ali da i dalje imaju ključnu ulogu u rešavanju rastućih potreba čovečanstva.

"Kao i svaka institucija koju je oblikovao ljudski um, Ujedinjene nacije nisu savršene. Ma koliko mi to želeli, one nisu u poziciji da preko noći reše sve svetske probleme", rekao je Jeremić u govoru prilikom otvaranja obnovljene zgrade Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << UN u Njujorku.

Jeremić je, ipak, izrazio uverenje da ta organizacija i dalje ima ključni značaj u rešavanju rastućih potreba čovečanstva.

"Da bi sistem UN zadržao kapacitet da menja svet nabolje, moramo da nađemo snage u sebi da se menjamo, dok nastavljamo da sledimo viziju osnivača ove organizacije", kazao je on.

Generalna skupština UN je, prema Jeremićevim rečima, jedina institucija sa univerzalnim članstvom koja deluje na temelju suverenog principa jednakosti.

Podsećajući da je rad na obnovi zgrade Sekretarijata upravo završen, Jeremić je najavio da obnova Generalne skupštine tek treba da počne i da će "najveći od svih parlamenata" biti, prvi put posle šest decenija postojanja, privremeno izmešten.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.