Jedna zemlja, dva sistema  učinićemo sve

Izvor: B92, 10.Mar.2022, 08:45

"Jedna zemlja, dva sistema " učinićemo sve''

Kina je čvrsto posvećena mirnom ponovnom ujedinjenju sa Tajvanom i nikada neće tolerisati tajvansku "nezavisnost", rekao je Vu Chijan.

"Čvrsto smo posvećeni mirnom ponovnom ujedinjenju na osnovu principa ''jedna zemlja, dva sistema''. Učinićemo sve napore da mirno ponovo ujedinimo obe strane Tajvanskog moreuza, ali nikada nećemo tolerisati separatisticke snage koje traže nezavisnost Tajvana, pokušavajući da podele otadžbinu", rekao je portparol kineskog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane.

Naglasio je da na svetu postoji samo jedna Kina, da je Tajvan njen sastavni deo, a da sunarodnici sa obe strane Tajvanskog moreuza dele zajedničku sudbinu i "braća su po krvi".

Prema njegovim rečima, pitanje Tajvana je iskljucivo unutrašnja stvar Kine, a strano mešanje je neprihvatljivo.

"Što više SAD i Japan prave buku oko pitanja Tajvana, to čemo žešće delovati da zaštitimo nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet", zaključio je Vu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.