Iznenadna provera Pacifičke flote, uvežbavaće odbijanje desanta na Kurile i Sahalin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 10:55

Iznenadna provera Pacifičke flote, uvežbavaće odbijanje desanta na Kurile i Sahalin

Ruska Pacifička flota će tokom iznenadne provere uvežbavati odbijanje neprijateljskog desanta na južna Kurilska ostrva i Sahalin, izjavio je danas ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu. On je rekao da je u praksi neophodno razraditi metode delovanja kako bi bilo sprečeno raspoređivanje neprijateljskih snaga u operativno važnom regionu Tihog okeana - južnom delu Ohotskog mora i njegovo iskrcavanje na južna Kurilska ostrva i Sahalin, prenosi RIA Novosti.

Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je stavila Pacifičku flotu u viši stepen pripravnosti u okviru iznenadne provere, izjavio je danas ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

On je, na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane, rekao da je glavni cilj iznenadne provere Pacifičke flote povećanje sposobnosti Oružanih snaga Rusije da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa okeana i mora, prenosi RIA Novosti.

Danas u 9 sati (po vladivostočkom vremenu) za Tihookeansku flotu u punom sastavu data je uzbuna i počelo je stavljanje Tihookeanske flote u viši stepen borbene gotovosti, rekao je Šojgu, prenosi RIA Novosti.

Istakao je da, u cilju procene stanja i povećanja spremnosti organa vojnog komandovanja i upravljanja, trupa i snaga za rešavanje predviđenih zadataka u svim strateškim pravcima, Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja praksu sprovođenja nenajavljenih inspekcija.

Šojgu je naveo da su u proveru uključene i Vazdušno-kosmičke snage i jedinice za podršku.

Za neposrednog rukovodioca provere određen je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Evmenov Nikolaj Anatoljevič.

Pacifička flota uvežbavaće odbijanje masovnih raketnih i vazdušnih udara, traženje i uništavanje podmornica, lansiranje torpeda i raketa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu: Počelo je, iznenada

Izvor: B92, 14.Apr.2023

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio je da je počela iznenadna provera Pacifičke flote. Flota je u stanju pune pripravnosti...Šojgu je istakao da je glavni cilj provere jačanje sposobnosti za odbijanje agresije potencijalnog protivnika...U sklopu vežbe biće lansirane rakete čiji je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.