Izložbom Marka Pejčića počinje MoMent za MoNuMeNt

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 05:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložbom Marka Pejčića počinje "MoMent za MoNuMeNt"

Prva je postavka Marka Pejčića "Talasanje" koja će biti otvorena danas, a trajaće do 5. avgusta. On već par godina radi objekte uglavnom manjeg formata zbog nedostatka prostora, sredstava, opreme...

Ovo mu je, pored par radova u kolonijama i rada za Oktobarski salon i Mikser 2012, prilika da jednim objektom promeni prostor Galerije FLU, učesnike i posmatrače unutar njega.

Pejčić je rođen 1988. U Beogradu. Završio je Master studije FLU-a, odsek vajarstvo u klasi profesora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mrđana Bajića.

Nakon Pejčića posetioce Galerije FLU očekuje "Oživljavanje kolaža" Sonje Gajić od 7. do 17. avgusta i "Trijumfalna kapija" Ivana Šuletića od 19. do 29. avgusta.

Ovaj projekat postavlja pred ova tri mlada autora niz izazova: jedan rad kao stejtment, kao ekstrakt i to kolosalnih dimenzija, komunikacija sa prostorom je neizbežna, a sve je preveliko, kao i očekivanja.

FLUizmi ovim konceptom postavljaju pitanja: da li je jedan izloženi rad u Galeriji automatski i monumentalan, mora li biti kolosalnih razmera da bi dobio taj epitet, da li je za monumentalno dovoljno biti veliko ili čisto, da li je veliko automatski i važno, ili ozbiljno, može li biti intimno ako je predimenzionirano, šta je danas monumentalnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.