Istraživanje: Skoro 60 odsto građana bira Kosovo pre EU

Izvor: Blic, 08.Nov.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Skoro 60 odsto građana bira Kosovo pre EU

Skoro 60 odsto građana Srbije bi na referendumu "Kosovo ili Evropa" izabralo Kosovo, a 27 odsto bi se odlučilo za Evropsku uniju, rezultati su danas predstavljenog istraživanja televizije B92 i "Ipsos stratedžik marketinga".

Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.002 ispitanika, pokazalo je da bi među ispitanim glasačima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srpske napredne stranke 78 odsto njih izabralo Kosovo pre Evrope, dok bi EU zaokružilo 14 odsto pristalica naprednjaka.

Rezultati istraživanja pokazali su i da bi od glasača socijalista njih 77 odsto na referendumu "Kosovo ili Evropa" izabralo Kosovo, a samo devet odsto EU.

Među glasačima Demokratske stranke Srbije, njih 64 odsto bi izabralo Kosovo, a 24 odsto EU, dok bi od ispitanih pristalica Demokratske stranke njih 46 odsto glasalo za Kosovo, a 43 procenta za EU.

Glasači Liberalno demokratske partije bi, prema rezultatima istraživanja, prednost dali EU, pa bi 74 odsto njih na referendumu izabralo Evropu, a osam odsto Kosovo.

Povezane vesti: Austrijanci: Hrvatska treba da bude poslednja članica EU Evropski parlamentarci: Borba protiv korupcije više od pompeznih hapšenja Plan Ketrin Ešton: Srbija da potpiše sporazum sa Kosovom Ešton: Pred Beogradom i Prištinom teške odluke u dijalogu "Volstrit žurnal": Eštonova planira da se uključi u dijalog

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anketa: Za 60 odsto građana Kosovo preče od EU

Izvor: NaDlanu.com, 09.Nov.2012, 10:16

Skoro 60 odsto građana Srbije bi na referendumu "Kosovo ili Evropa" izabralo Kosovo, a 27 odsto bi se odlučilo za Evropsku uniju, rezultati su istraživanja televizije B92 i "Ipsos stratedžik marketinga"...Istraživanje, koje je obuhvatilo 1.002 ispitanika, pokazalo je da bi među ispitanim glasačima...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.