Investicije donose nova radna mesta

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicije donose nova radna mesta

Beograd -- Kandidat URS za gradonačelnika Beograda Suzana Grubješić izjavila je da samo investicije i razvoj mogu da otvore nova radna mesta i potrošnju.

"Samo nova radna mesta mogu da otvore još radnih mesta, jer što je za nekoga trošak, za druge je prihod. Dakle podsticaji i investicije, a ne štednja i stezanje kaiša, mogu da pokrenu potrošnju i razvoj", kazala je Grubješić i dodala da postojeći tržni centri u Beogradu u koje su ljudi svojevremeno uložili novac, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << propadaju jer narod nema para.

Zato će Beograd, istakla je, ako dobije poverenje gradjana, podsticati ljude, posebno "armiju mladih nezaposlenih" da započnu svoj biznis.

"Naš plan obuhvata niz mera, od direktnih start-up kredita do pomoći mladiim preduzetnicima da započnu posao oslobodjeni zakupa poslovnog prostora. To je najveći trošak na početku, a grad poseduje mnogo poslovnog prostora koji je prazan i polako propada baš kao i tržni centri, kao što su Stari Merkator, Čumićevo sokače, Staklenac i mnogi drugi", istakla je Grubješić, navodi se u saopštenju URS

Ukoliko ta stranka dobije podršku gradjana na predstojećim izborima, kako je istakla, kroz Razvojnu banku, čije osnivanje predlažu po ugledu na slicnu instituciju u Nemackoj, nastaviće podšku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima "kako bi, kroz nabavku polovne ili nove opreme, rezervnih delova i alata, firme proširile posao i zaposlile nove radnike".

Grubješić je naglasila da će se samo na taj način povećati potrošnja i smanjiti budžetski deficit.

"Tek tada će ulaganje u izgradnju novih tržnih centara imati smisla", zaključila je Grubješić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grubješić:Tržni centri propadaju - narod nema para

Izvor: Mondo, 10.Mar.2014

Kandidat Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za gradonačelnicu Beograd Suzana Grubješić izjavila je da propadaju tržni..

Nastavak na Mondo...

Suzana Grubješšić: Samo investicije mogu da otvore nova radna mesta

Izvor: Blic, 11.Mar.2014, 00:45

Kandidat URS za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić izjavila je danas da samo investicije i razvoj mogu da otvore nova radna mesta i da pokrenu potrošnju i razvoj, a ne stezanje kaiša...- Samo nova radna mesta mogu da otvore još radnih mesta, jer što je za nekoga trošak, za druge je prihod....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.