Hoće li se ujediniti Preševska dolina i Kosovo? Evo šta kaže Ana Brnabić

Izvor: Vesti-online.com, 04.Okt.2017, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li se ujediniti Preševska dolina i Kosovo? Evo šta kaže Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić kazala je da na današnjem sastanku Saveta nacionalnih manjina nije bilo reči o poruci s Kosova da bi Albanci s juga Srbije mogli da dobiju kosovski pasoš i državljanstvo, jer, kako je objasnila takva ideja nije u skladu s Ustavom Srbije.

- Nismo razgovarali o tome i nećemo razgovarati, jer to nisu teme razgovora. Teme se tiču institucionalnih mehanizama u skladu sa Ustavom i zakonima Srbije, a to nikako nije u skladu sa Ustavom i zakonima i samim tim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije otvoreno za debatu - rekla je Brnabić.

A povodom izjave da Preševska dolina traži ujedinjenje s Kosovom po ugledu na Kataloniju, premijerka je rekla da to nije "otvoreno za debatu".

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao je ranije da bi Albanci koji žive u opštinama na jugu Srbije mogli da dobiju kosovski pasoš i državljanstvo, a predsendik Srbije Aleksandar Vučić to je prokomentarisao rečima:

"Ne znam šta bi oni radili s kosovskim pasošem. Sa tim pasošem daleko će da doguraju".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Brnabić: Kosovski pasoši za Albance s juga Srbije nisu u skladu sa Ustavom

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2017

Premijerka Ana Brnabić kazala je da na sastanku Saveta nacionalnih manjina nije bilo reči o poruci s Kosova da bi Albanci s juga Srbije mogli da dobiju kosovski pasoš i državljanstvo, jer takva ideja nije u skladu s Ustavom Srbije Premijerka Ana Brnabić kazala je da na današnjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.