Herman van Rompaj u Srbiji

Izvor: RTS, 01.Jul.2013, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Herman van Rompaj u Srbiji

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompaj stigao u Beograd, gde ga je u Palati Srbija dočekao predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Srbija ima ambiciju da pregovore o pristupanju EU završi brzo i da ceo proces uradi efikasno i kvalitetno, izjavio Dačić posle susreta sa Rompajem.

11.55 - U toku sastanak delegacija Srbije i Evropske unije

U Beograd je stigao predsednik Evropskog saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Herman van Rompaj. Premijer Ivica Dačić dočekao ga je ispred Palate Srbija. 

Posle sastanka sa Hermnom van Rompajem Dačić je izjavio da Srbija ima ambiciju da pregovore o pristupanju Evropskoj uniji završi brzo i da ceo proces uradi efikasno i kvalitetno.

"Imamo ambiciju ne da budemo nagrađeni članstvom u EU, nego da to zaslužimo zbog kvaliteta svojih unutrašnjih reformi", rekao je Dačić i zahvalio Rompaju na angažovanju da Srbija dobije datum za početak pregovora.  

Posle razgovora Dačića i Rompaja usledio je sastanak delegacija Srbije i Evropske unije.

U delegaciji Srbije su i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Predsednik Evropskog saveta sastaće se potom i s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsednikom Skupštine Nebojšom Stefanovićem.

U Beograd će stići i šef švedske diplomatije Karl Bilt. 

Rompajeva poseta usledila je posle odluke Saveta EU, u petak, o otvaranju pristupnih pregovora o članstvu sa Srbijom.

"U Beograd dolazim da bih čestitao i ohrabrio. Putujem sa pozitivnom porukom podrške Srbiji u nameri, ambiciji da postane članica EU", rekao je Rompaj nakon što je Savet jednoglasno odlučio da najkasnije do kraja januara otvori pregovore sa Srbijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reformama do brzog članstva u EU

Izvor: RTS, 01.Jul.2013

Srbija ima ambiciju da pregovore o pristupanju EU završi brzo i da ceo proces uradi efikasno i kvalitetno, izjavio premijer Ivica Dačić posle susreta sa predsednikom evropskog saveta Hermanom van Rompajem. ..11.55 - U toku sastanak delegacija Srbije i Evropske unije. ..U Beograd je stigao predsednik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.