Haou u Nemačkoj: Oluja ruši kuće, polave, otkazani letovi

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 11:27

Haou u Nemačkoj: Oluja ruši kuće, polave, otkazani letovi

Beograd -- Oluja Ilenija (Ylenia) pogodila je tokom noći Nemačku, posebno severne i istočne delove, i iza sebe ostavila srušena drveća, uništene krovove kuća

Otkazani su brojni letovi, a železnički saobraćaj je prekinut u nekoliko saveznih država.

Nemačka meteorološka služba izdala je crvena upozorenja za sever zemlje sve do danas uveče a najavljuju i mogućnost tornada.

Tokom noći, jaki udari vetra od preko 100 km/h zahvatili su zemlju, naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na severu, u središnjim delovima i na istoku zemlje. U planinama Harc je izmeren udar vetra od 152 km/h.

Berlinska vatrogasna brigada proglasila je jutros vanredno stanje zbog oluje nakon više od 100 intervencija.

"Od 2 sata ujutro došlo je do naglog povećanja operacija povezanih s vremenom", rekli su.

Nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava pozvano je u službu kao podrška profesionalnoj vatrogasnoj stanici. U Licterfeldeu su stabla padala na parkirane automobile, a vetar je odneo rasvetni stub.

Vetar je uništio i šator mesta za testiranje u Severnoj Rajni-Vestfaliji ali srećom niko nije povređen, saopštili su vatrogasciNajviše problema bilo je u Hamburgu. Poplavljena je poznata pijaca, a u četvrti Eimsbutel vetar je iščupao stablo ispred jednog paba.

Oluja je izazvala i veliku štetu u Donjoj Saskoj i Bremenu. Na auto-putu kod Vestoverledingena vozač kamiona se zaleteo u srušeno stablo ali, srećom, nije povređen.

Nevreme je uticalo i na železnički i avio saobraćaj.

Srušeno drveće ometalo je kretanje vozova. Iz predostrožnosti, Lufthansa je otkazala 20 letova.

Putnicima je savetovano da provjere status svog leta na veb stranici avioprevoznika.

Prema operateru, veze s Berlinom, Hamburgom i Minhenom su pogođene u Frankfurtu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.