Haos u u Nemačkoj: Oluja ruši kuće, poplave, otkazani letovi VIDEO/FOTO

Oluja Ilenija (Ylenia) pogodila je tokom noći Nemačku, posebno severne i istočne delove, i iza sebe ostavila srušena drveća, uništene krovove kuća

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.02.2022.

10:25

Haos u u Nemačkoj: Oluja ruši kuće, poplave, otkazani letovi VIDEO/FOTO
Tanjug/Jens Buettner/dpa via AP

Otkazani su brojni letovi, a železnički saobraćaj je prekinut u nekoliko saveznih država.

Nemačka meteorološka služba izdala je crvena upozorenja za sever zemlje sve do danas uveče a najavljuju i mogućnost tornada.

Tokom noći, jaki udari vetra od preko 100 km/h zahvatili su zemlju, naročito na severu, u središnjim delovima i na istoku zemlje. U planinama Harc je izmeren udar vetra od 152 km/h.

Berlinska vatrogasna brigada proglasila je jutros vanredno stanje zbog oluje nakon više od 100 intervencija.

"Od 2 sata ujutro došlo je do naglog povećanja operacija povezanih s vremenom", rekli su.

Nekoliko dobrovoljnih vatrogasnih društava pozvano je u službu kao podrška profesionalnoj vatrogasnoj stanici. U Licterfeldeu su stabla padala na parkirane automobile, a vetar je odneo rasvetni stub.

Vetar je uništio i šator mesta za testiranje u Severnoj Rajni-Vestfaliji ali srećom niko nije povređen, saopštili su vatrogasciNajviše problema bilo je u Hamburgu. Poplavljena je poznata pijaca, a u četvrti Eimsbutel vetar je iščupao stablo ispred jednog paba.

Oluja je izazvala i veliku štetu u Donjoj Saskoj i Bremenu. Na auto-putu kod Vestoverledingena vozač kamiona se zaleteo u srušeno stablo ali, srećom, nije povređen.

Nevreme je uticalo i na železnički i avio saobraćaj.

Srušeno drveće ometalo je kretanje vozova. Iz predostrožnosti, Lufthansa je otkazala 20 letova.

Putnicima je savetovano da provjere status svog leta na veb stranici avioprevoznika.

Prema operateru, veze s Berlinom, Hamburgom i Minhenom su pogođene u Frankfurtu.
Tanjug/Bludau Foto/dpa via AP
Tanjug/Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: