HARČENKO OSUO PALJBU PO ZAPADU: Ruski ambasador stao U ODBRANU Srbije, neće trpeti UCENE ZBOG KOSOVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2019, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HARČENKO OSUO PALJBU PO ZAPADU: Ruski ambasador stao U ODBRANU Srbije, neće trpeti UCENE ZBOG KOSOVA

Ruski Ambasador žestoko je prokomentarisao odnos zemalja Kvinte prema Srbiji!

Zemlje "Kvinte" pozvale su danas Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.Tim povodom, oglasio se i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bocan-Harčenko ističući da nije uočio apsolutno ništa novo ili ohrabrujuće u izjavi zemalja takozvane "Kvinte".

Obnoviti dijalog je moguće samo energičnim radom sa Prištinom i vršenjem pritiska na Prištinu u cilju da se ukinu takse i da se ne dopuste akcije uz primenu snage."

Нисмо уочили апсолутно ништа ново или охрабрујуће у изјави земаља такозване „Квинте“. Очигледни су сви добро познати приступи.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) 13. август 2019.

Kakvu vezu ima pitanje uspostavljanja dijaloga sa povlačenjem priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova? To je suveren posao drugih država koje shvataju nesposobnost kosovske lažne državnosti, kao i to da se ona kosi sa međunarodnim pravom.

Niko nije pokrenuo zadatak da se spreči guranje Kosova u međunarodne institucije suprotno međunarodnom pravu.

Takođe nije jasno zašto se radi o evroatlantskim integracijama. "Kvinta“ ponovo ignoriše stav Srbije o vojno-političkoj neutralnosti. Stvarnost je takva da Beograd vodi pretpristupne pregovore samo sa Evropskom unijom.

Такође није јасно зашто се ради о евроатлантским интеграцијама. „Квинта“ поново игнорише став Србије о војно-политичкој неутралности. Стварност је таква да Београд води претприступне преговоре само са Европском унијом.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) 13. август 2019.

Dakle, teško da ova izjava može da spada među one koje omogućuju da se kaže: "Uradili smo sve za obnavljanje dijaloga…"

Дакле, тешко да ова изјава може да спада међу оне које омогућују да се каже: „Урадили смо све за обнављање дијалога…“

Сматрамо да се унапред стварају предуслови да се Београд још једном окриви за неуспех дијалога.

— Александр Боцан-Харченко (@ABocanHarcenko) 13. август 2019.

Smatramo da se unapred stvaraju preduslovi da se Beograd još jednom okrivi za neuspeh dijaloga - napisao je Bocan - Harčenko na Tviteru.

Hteli sekirama protiv topova: Zašto je ova bitka SRPSKE VOJSKE posebna? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.