Grubješić: Datum je blizu, za dogovor potrebne dve strane

Izvor: Blic, 19.Mar.2013, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Datum je blizu, za dogovor potrebne dve strane

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić ocenila je večeras da postoji velika šansa da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, ali da ne zavisi sve od Srbije jer su za dogovor "potrebne dve strane".

U izjavi za Televiziju B92, Grubješić je rekla da svaki naredni korak u dijalogu doprinosi normalizaciji odnosa sa Prištinom i da svi očekuju da će se razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << završiti sporazumom prihvatljivim za obe strane, koji će moći da se sprovede na terenu.

Grubješić je negirala da bi postizanje takvog rešenja zapravo predstavljalo de fakto priznanje nezavisnosti Kosova.

"Nema ni implicitnog ni eksplicitnog, ni puzajućeg ni ovakovog ni onakvog priznanja. Ali ima normalizacije odnosa i garancija za naš narod na severu i na jugu", rekla je ona.

Govoreći o inicijativi nemačkih parlamentaraca da se Beograd i Priština pre početka pregovora o pristupanju pisano ili pred kamerama obavežu na normalizaciju odnosa, Grubješić je rekla da se radi o tehničkoj stvari a ne o suštini.

"Suština je da dođete do dogovora i da ga sprovedete", rekla je ona.

Povezane vesti: Dačić: Ne odustajemo od Kosova ni po cenu datuma Tanja Miščević kandidat za pregovarača sa EU? Grubješić: Datum Srbiji i članstvo Hrvatskoj za stabilan region Ajgner: Srbija na dobrom putu da u junu dobije datum Kacin: Srbiji datum za početak pregovora "na dohvat ruke"

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Grubješić: Datum zavisi od dijaloga

Izvor: Vesti-online.com, 20.Mar.2013, 03:58

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić ocenila je da postoji velika šansa da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, ali da ne zavisi sve od Srbije jer su za dogovor "potrebne dve strane". ..Imamo velike šanse za datum: Suzana Grubješić.. ..U...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.