Glavni Kruzov finansijer prešao kod Trampa

Izvor: B92, 04.Maj.2016, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni Kruzov finansijer prešao kod Trampa

Vašington -- Jedan od najistaknutijih finansijera kampanje Teda Kruza, koji je odustao od trke, sada podržava njegovog glavnog rivala Donalda Trampa, javljaju mediji SAD.

Miša Mosbaker, koja je bila ključni član finansijskog tima Teda Kruza, napisala je u mejlu američkoj agenciji AP da poziva "sve konzervativce da se ujedine i podrže našeg novog kandidata Trampa".

Ona je, naime, udovica Boba Mosbakera, naftaša iz Hjustona koji je bio državni sekretar za trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vreme administracije predsednika DŽordža Buša starijeg.

Podržavala je, kaže, senatora svoje savezne države Teksas, Kruza, zato što je smatrala da on govori u ime Amerikanaca.

"Tramp takođe sluša želje naroda", navela je.

Kruz je sinoć posle unutarstranačkih izbora u Indijani objavio da se povlači iz kampanje za republikansku nominaciju za kandidata na predsedničkim izborima u SAD, pošto je pretrpeo težak poraz od Trampa.

Izgubivši od Trampa sa 36,7 naspram 53,3 odsto glasova, Kruz je sinoć objavio da "teška srca" obustavlja kampanju, a njegova odluka o povlačenju je mnoge iznenadila, navodi Rojters, dodajući da mnogi republikanci koji su osuđivali Trampa sada ne znaju šta da rade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.