Gde je optužnica za masovno ubistvo Srba?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Jan.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gde je optužnica za masovno ubistvo Srba?"

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta kaže da je ciničnu odluku Županijskog tužilaštva da podigne optužnicu protiv srpskih državljana iz Gline.

Dvojica srpkih državljana su optuženi zbog ubistva hrvatskog civila u oktobru 1991. godine.

U pisanom saopštenju, Linta je odluku nazvao ciničnom, jer još nisu podignute optužnice protiv nalagodavca i izvršilaca masovnog ubistva srpskih izbeglica na putu Glina - Donji Žirovac - Dvor u avgustu 1995. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine.

Prema podacima Udruženja Veritas, blizu 400 Srba je stradalo u izbegličkoj koloni od Gline do Dvora u roku od tri dana, od 6. do 8. avgusta 1995. godine.

"U praksi, Hrvatska ima dvostruke standarde u procesuiranju ratnih zločina, to jest, daleko strože za Srbe a daleko blaže za Hrvate. U Hrvatskoj zločin, nažalost, ima naciju i veru, a ne obeležje zla. Zbog toga se zločini Hrvata nad Srbima i dalje pravdaju i smatraju herojskim činom", naveo je Linta.

On je apelovao na nadležne u Hrvatskoj da "stvore političke i kadrovske uslove" za kažnjavanje brojnih zločina nad Srbima koji su se desili tokom gradjanskog rata devedesetih godina prošlog veka.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.